Søk


Velg språkSommercamp for studenter

Publisert: 15. februar 2021

Vi tilbyr sommerjobb for studenter innen IT-systemutvikling, design, jus og informasjonsforvaltning. Søknadsfrist er 1. mars.

Bilde av smilende mennesker med hendene i været på toppen av Ravnfloget, et fjell i Vega kommune.
En av mange mulige utflukter på Helgeland er Ravnfloget på Vega utenfor Brønnøysund, der man enten kan klatre opp Via Ferrata eller gå Vega-trappa. Foto: Gunnar Almlid/VisitVega.no

Tenk deg å bruke sommeren på å løse Norges digitaliseringsutfordringer. Det får 8-10 studenter mulighet til i år gjennom initiativet DigiHelgeland Sommercamp. En bedre kickstart på karrieren skal man lete lenge etter!

Det er første gang sommercampen arrangeres på Helgeland, etter mange års gode erfaringer med lignede sommercamper ved Digitaliseringsdirektoratet sitt kontor på Leikanger. Sommercampen er i regi av Digitaliseringsdirektoratet, Brønnøysundregistrene og Digitale Helgeland. Studenter innen IT-systemutvikling, design, jus og informasjonsforvaltning vil få mulighet til å påvirke tjenester som brukes i brede lag av befolkningen. Aleksander Millang fra Digitale Helgeland er ikke i tvil om at sommerstudentene vil trives.
– Ikke bare får de jobbe på en plass som mange betrakter som hjertet av digitalisering i Norge, men som også er en av Norges råeste opplevelsesdestinasjoner. Jeg snakker som tilflyttet sørlending – og jeg har til gode å kjede meg blant alle naturopplevelsene og severdighetene her i nord – fra midtnattsol og kajakkpadling til festivaler og øyhopping, forteller Aleksander.

Nyeste og kuleste teknologi

Oppgavene som studentene skal bryne seg på, er svært aktuelle og kan være med på å løse reelle digitaliseringsutfordringer i Norge. Her vil de jobbe i tverrfaglige team, med solid faglig støtte fra arrangørenes egne ansatte. Andreas Rafaelsen leder til daglig utviklerne og designerne som jobber med den nye, skybaserte Altinn 3-plattformen.
– Studentene får jobbe med det aller nyeste og kuleste innen teknologi med mål om å gjøre livet enklere for innbyggere, næringsliv og offentlige virksomheter. Men det er tross alt sommer, og vi planlegger spennende aktiviteter på fritiden også, både til vanns og til lands. Og så kan jeg jo nevne at det er mange bra artister på Rootsfestivalen i sommer, sier Andreas.

Tilbring sommeren i Brønnøysund

Det er viktig for DigiHelgeland sommercamp at studentene får meningsfulle arbeidsoppgaver, men også at de trives på Helgeland. Arrangørene legger ikke skjul på at Sommercampen er markedsføring av spennende jobbmuligheter overfor studenter som snart skal ut i sin første jobb.
– Studentene vil få dekket reise- og boutgifter i tillegg til lønn, få delta på sosiale arrangementer, og få muligheten til å oppleve alt det vakre Helgelandskysten har å by på. Og sist, men ikke minst, en sommer de ikke glemmer, avslutter Kari Fiske Tveråmo fra Brønnøysundregistrene.
Her finner du mer informasjon om DigiHelgeland Sommercamp. Søknadsfristen er 1. mars.

 

Vil du ha nyheter fra oss rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev.