Søk


Velg språkForside bokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Forside nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Skyteprøven fra i fjor gjelder også under årets jakt

Publisert: 4. mai 2020

Nye midlertidige forskrifter gjør at skyteprøven din fra i fjor også gjelder i år.

Kravet til jegere er i utgangspunktet at de må avlegge og bestå en skyteprøve hvert år for å kunne delta på storviltjakt.

Koronasituasjonen gjør det vanskelig for storviltjegere å avlegge skyteprøve med de restriksjonene som er gitt frem til 15. juni. Selv om det skulle komme lettelser i restriksjonene etter 15. juni, vil deler av skytesesongen allerede være over.

Hvem slipper å avlegge ny skyteprøve i år?

Alle som besto skyteprøven i fjor og har rapportert at de jaktet storvilt i forrige jaktår, får automatisk påført gyldig skyteprøve for 2020/2021 på sitt digitale jegeravgiftskort.

Miljødirektoratet henter informasjon om deltakelse på storviltjakt fra jakt- og fangstrapporteringen for jaktåret 2019/2020 hos Statistisk Sentralbyrå (SSB). De som har rapportert til SSB at de har jaktet storvilt, innen fristen 1. mai, vil få overført godkjent skyteprøve til sitt digitale jegeravgiftskort i løpet av mai.

Om du er usikker på om du har levert jakt- og fangstrapport for jaktåret 2019/2020, kan du enkelt kontrollere dette i Altinn ved å finne kvittering for innsendt rapport i dokumentarkivet ditt.

For jegere som avla skyteprøve forrige jaktår uten å delta på storviltjakt, vil skyteprøver for jaktåret 2020/2021 være gyldig når jeger dokumenterer med attestert vitnemål fra i fjor.

Jegerne er selv ansvarlige for å kontrollere at våpenet er riktig innskutt med den ammunisjonen som skal benyttes til jakt eller felling.

Nye jegere må avlegge prøve

Jegere som ikke avla skyteprøve i fjor må avlegge prøve på ordinær måte for å kunne jakte til høsten. Det samme gjelder nye jegere som skal jakte for første gang.

Du kan lese mer om årets jakt på jegerregisteret.no og Miljødirektoratet sine nettsider,