Språk
Søk
Meny

Søk


Velg språkForside bokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Forside nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Økning i antall kvinnelige gründere

Publisert: 8. mars 2019 - oppdatert: 8. mars 2019

I Møre og Romsdal finner vi den prosentvise største økningen i antall kvinner som har startet enkeltpersonforetak de siste fem årene.

Kvinner ser på statistikk. Foto.

Møre og Romsdal er tett etterfulgt av Oslo og Finnmark på andre og tredjeplass, mens vår statistikk viser at Sogn og Fjordane, nabofylket til Møre og Romsdal, havner nederst på listen sammenlignet med alle fylkene i landet. Her ser vi en tilbakegang på fem prosent fra 2013 til 2018, mens naboen Møre og Romsdal i samme tidsperiode har hatt en økning på 5,61 prosent.

Økning i hele landet

I Oslo har det vært en økning i antall kvinner som har startet enkeltpersonforetak på 5,38 prosent, mens tallene for Finnmark viser 4,62 prosent. Det har i gjennomsnitt for hele landet vært en økning på tre prosent i antall kvinner som har opprettet enkeltpersonforetak.

Mer statistikk

På våre nettsider kan du blant annet finne statistikk om nye bedrifter og konkurser. Ønsker du å fordype deg i tallene på kommunenivå, kan du finne den informasjon du ønsker ved å benytte vår tjeneste for åpne data. Du kan også abonnere på kunngjøringer fra et spesielt område, om du for eksempel vil overvåke dine kunder. Alle disse tjenestene er gratis.