Søk


Velg språkForside bokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Forside nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Ny kompensasjonsordning for utgifter til innreisekarantene

Publisert: 6. mai 2021

10. mai åpner ordningen som skal kompensere virksomhetene for kostnader de har hatt for utenlandske arbeidstakere i innreisekarantene.

Illustrasjonsfoto. Foto Shutterstock.com

Virksomheter som har hatt utgifter til innreisekarantene for utenlandske arbeidstakere, vil kunne søke om tilskudd til delvis dekning av slike merkostnader. De får da kompensert et fast beløp per arbeidstaker per dag. Ordningen utvikles og forvaltes av Brønnøysundregistrene, og åpner for søknader mandag 10. mai.

– Bedriftene har gjennom pandemien hatt store kostnader knyttet til innreisekarantene og smitteverntiltak for utenlandske arbeidstakere. Det er gledelig at ordningen nå åpner for søknader slik at vi kan hjelpe bedriftene i den krevende situasjonen de står i, ved å dekke noen av disse kostnadene, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Ordningen er basert på automatisert saksbehandling, og de fleste vil derfor få svar etter kort tid. Søknaden må godkjennes av revisor eller autorisert regnskapsfører i forkant. Frist for søknader er 30. september.

– Vi har nytt godt av erfaringene fra forrige kompensasjonsordning, og det gode samarbeidet med Digitaliseringsdirektoratet, Arbeidstilsynet og revisor- og regnskapsbransjen. Nå er vi klare til å bistå næringslivet også med denne ordningen, og det ser vi fram til, sier direktør i Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk.

Pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet

 

Vil du ha nyheter fra oss rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev.