Søk


Velg språkForside bokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Forside nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Nærmere 3000 virksomheter har fått kompensasjon

Publisert: 2. februar 2021

Etter to uker har nærmere 3000 virksomheter fått rundt 900 millioner kroner i støtte gjennom kompensasjonsordningen for næringslivet.

Bilde som viser at 2810 virksomheter har fått tilskudd, totalt innvilget beløp er 883483187.

Siden åpningen 18. januar har nærmere 3000 virksomheter fått støtte gjennom kompensasjonsordningen. Spennet i beløpsstørrelse er stort, fra en virksomhet innen netthandel som har fått 5000 kroner, som er minimumsbeløpet for å få tilskudd, til hotellkjeden Scandic som har fått det høyeste enkelttilskuddet på over 80 millioner kroner.
– Det er flott å se at ordningen fungerer slik den skal for et kriserammet næringsliv. Innsyn i tilskuddene er en viktig del av ordningen. Det er et virkemiddel for å forhindre svindel, og gir alle som ønsker det informasjon om hvem som mottar støtte, sier prosjektleder Are Trælvik.

Følg utviklingen i innsynsløsningen

I innsynsløsningen kan du selv se hvilke virksomheter som har fått tilskudd, hvem som har fått størst og minst tilskudd, hvilken bransje som har fått mest og avgrense søk på både geografi og tilskuddsperiode. Fra innsynsløsningen trekkes det også ut daglig statistikk med blant annet et interaktivt norgeskart som viser beløp og antall virksomheter i hvert enkelt fylke. Se detaljert statistikk på Tableau sine nettsider. Her kan du finne informasjon som viser at hotell- og restaurantnæringen har fått de største tildelingene og har fått det gjennom hele perioden. Hotell- og restaurantnæringen har fått tildelt det tredoble av cruisenæringen som kommer som nummer to på listen over de mest kriseutsatte næringene.

Fylkesoversikten viser blant annet at det pr i dag er Oslo og Viken som har flest virksomheter som har fått innvilget tilskudd, med Vestland og Rogaland på de neste plassene. Oversikten viser ellers at Oslo har det største totalbeløpet tildelt på nærmere 500 millioner, med Troms og Finnmark fylke som en god nummer to på nærmere 100 millioner.

 

Vil du ha nyheter fra oss rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev.