Søk


Velg språkForside bokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Forside nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Maskinell tilgang til signatur og prokura

Publisert: 11. mai 2020

Vi har utviklet API for å tilgjengeliggjøre opplysninger om signatur og prokura fra Enhetsregisteret og Foretaksregisteret.

Det er utviklet to tjenester for å tilgjengeliggjøre opplysninger om signatur og prokura maskinelt. Det er en kontrolltjeneste, og en oppslagstjeneste.

Kontrolltjenesten er en tjeneste for å kontrollere om en eller flere personer kan signere på vegne av en virksomhet. Tjenesten krever innlogging med virksomhetssertifikat, og er dermed kun tilgjengelig for virksomheter. Du finner mer om kontrolltjenesten på siden Data om signatur og prokura for virksomheter.

Oppslagstjenesten er en tjeneste for å gjøre oppslag på en virksomhet. Tjenesten viser hvem som kan signere på vegne av en virksomhet, basert på opplysninger registrert i Enhetsregisteret og Foretaksregisteret. Det er to ulike versjoner av oppslagstjenesten. Den ene versjonen gir opplysninger om fødselsnummer og d-nummer. Denne tjenesten er kun tilgjengelig for offentlige myndigheter og virksomheter med konsesjon for å drive kredittopplysningsvirksomhet. Den andre versjonen gir kun fødselsdato og er dermed tilgjengelig for alle. Du finner mer om oppslagstjenesten på siden Data om signatur og prokura.