Språk
Søk
Meny

Søk


Velg språkForside bokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Forside nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Inviterer til konkurranse med offentlige data

Publisert: 26. august 2016 - oppdatert: 29. august 2016

12 statlige etater og virksomheter, deriblant Brønnøysundregistrene, blir med på årets hackathon med åpne data fra offentlig sektor.

En lang rekke etater har de siste årene frigitt store mengder data som kan brukes i forskjellige apper og tjenester. Nå inviterer de til en kombinert idekonkurranse og datasamling på Hønefoss den siste helgen i oktober hvor målet er å få fart på verdiskapingen og datatrafikken.

Invitasjoner er gått ut blant annet til gründermiljøer, kodeklubber og skoleklasser med programmering som valgfag.

Kreative evner

Deltakerne oppfordres til å ta med sine ideer og sine kreative evner og utvikle nye måter å bruke statens data på. Arrangørene på sin side stiller med en rekke eksperter som skal hjelpe deltakerne med å realisere ideer, løse utfordringer og skape verdier.

Vinnerne får ytterligere oppfølging av store teknologiselskaper over tid, og de beste går videre til en nordisk finale i Helsinki.

Møteplass

 #hack4no er en møteplass der de som tilbyr åpne datasett, utviklere, designere og kreative personer møtes for å utforske og jobbe sammen. #hack4no gir deg innsikt i mulighetene åpne data gir, sier fungerende avdelingsdirektør Marit Mellingen i Difi.

Vi tror det ligger et stort verdiskapingspotensial her. Vi vil at flere skal oppdage den skattkisten som det offentlige forvalter og bruke dataene i nye, nyttige digitale produkter og tjenester, sier prosjektleder Sveinung Engeland i Kartverket.

Sanner kommer

Den første som er påmeldt #hack4no, er kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, som skal foreta den offisielle åpningen fredag 28. oktober. I alt er det plass til 500 deltakere, 250 voksne – og 250 barn/ungdommer! Parallelt med voksen-hackatonet holdes nemlig også junior-hackathon i samarbeid med Lær kidsa koding, hvor barn og ungdom blant annet får lære å kode og å lage apper og kart.

Fakta #hack4no

  • #hack4no er et hackathon (sammensatt av “hacke” og “maraton”) hvor kreative hoder, deriblant programmerere, møtes for å utvikle ideer og bruke data.
  • Holdes på Hønefoss 28. og 29. oktober i regi av Kartverket og Difi i samarbeid med ytterligere 10 etater
  • Følgende dataforvaltere stiller med data i tillegg til Kartverket: Kulturrådet, Riksantikvaren, Meteorologisk Institutt, Statens vegvesen, Riksarkivet, Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene, Fiskeridirektoratet, Norsk Reiseinformasjon og Statistisk sentralbyrå