Søk


Velg språkForside bokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Forside nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Endret versjon av kompensasjonsordningen åpnet

Publisert: 9. juni 2021 - oppdatert: 9. juni 2021

Søknadsrunden for mars-april er i kompensasjonsordningen er åpnet. Nå kan du også søke om tilskudd for tapt varelager for november-april.

Illustrasjonsfoto. Mann med munnbind rengjør vinglass i en bar.
Illustrasjonsbilde. Foto: Dusan Petkovic/Shutterstock.com

Fra onsdag 9. juni kan du søke om kompensasjon for perioden mars-april. Merk at det fra og med mars 2021 innføres en rekke endringer i kompensasjonsordningen som det er viktig å sette seg inn i. Det innføres blant annet et krav om at foretaket må ha underskudd i tilskuddsperioden for å kunne søke om kompensasjon, og det er ulike regler for små, mellomstore og store foretak. Les mer om endringene på våre veiledningssider.

Tilskudd for tapt varelager

I tillegg til å søke om støtte for faste uunngåelige kostnader, kan du nå også få tilskudd for tapt varelager. Dette gjelder for perioden november 2020 til april 2021, dersom virksomheten var pålagt skjenkestopp eller stengt av myndighetene. De som allerede har søkt og fått penger gjennom kompensasjonsordningen, kan sende endringssøknad for tapt varelager. Les mer om kompensasjon for tapt varelager.

Brønnøysundregistrene har også i denne runden hatt et godt samarbeid med Nærings- og fiskeridepartementet, revisor- og regnskapsbransjen, og Digitaliseringsdirektoratet, for å få på plass endringene i kompensasjonsordningen.

– Sett deg inn i reglene

– Våre medarbeidere har stått på dag og natt for å gjøre ferdig løsningen så snart forskriften var vedtatt. Endringene har gjort kompensasjonsordningen mer kompleks, derfor ber vi alle om å sette seg inn i reglene som gjelder før de søker. Veiledningssidene er oppdatert med de nyeste endringene, og vi i er klare til bistå virksomhetene med veiledning, i samarbeid med Regnskap Norge og Revisorforeningen, sier direktør ved Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk.

Pressemelding fra nærings- og fiskeridepartementet

Vil du ha nyheter fra oss rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev.