Søk


Velg språkBrønnøysundregistrene deltar i samarbeid mot arbeidslivskriminalitet

Publisert: 28. april 2021

Brønnøysundregistrene er nå offisielt samarbeidspartner i Tettpå, et samarbeid mot arbeidslivskriminalitet i Norge i regi av Skatteetaten.

Illustrasjonsfoto. Foto: VGstockstudio/Shutterstock

Tettpå er et tiltak på tvers av offentlige etater, partene i arbeidslivet, byggebransjen og forbrukernes interesseorganisasjoner. Formålet er å redusere etterspørselen etter useriøs arbeidskraft i byggenæringen igjennom veiledning av forbrukerne. Tiltaket er innført i 20 av landets største by- og hyttekommuner.

Et serviceteam fra Skatteetaten ringer til forbrukere som har søkt om byggetillatelse eller kjøpt bolig- eller fritidseiendom for å informere om hva de bør sjekke, og hvor og hvordan de gjør det. De har også utarbeidet en veileder som er tilgjengelig på hjemmesidene til Skatteetaten.

Vi bidrar

Den 3. mai skal Brønnøysundregistrene holde en presentasjon for Tettpå sine veiledere, hvor de skal informeres om hvilken informasjon som finnes hos Brønnøysundregistrene som kan være relevant i å undersøke om en håndverker er seriøs eller ikke. Det blir også praktisk kursing hvor vi sammen bruker nettsidene til Brønnøysundregistrene for å lete frem informasjon, for eksempel firmaattest.

Brønnøysundregistrenes samfunnsoppdrag er å bidra til økt verdiskapning gjennom å være en nasjonal registerfører og datakilde, og derfor er vi glade for å kunne bidra med kursing inn i Tettpå.

 

Vil du ha nyheter fra oss rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev.