Språk
Søk
Meny

Søk


Velg språkBokmål

Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

Nynorsk

Noko av innhaldet er tilgjengeleg på nynorsk

Åpne data fra Enhetsregisteret i ny drakt

Publisert: 16. mai 2018 - oppdatert: 18. mai 2018

Vi har nå lansert ny tjeneste for åpne data fra Enhetsregisteret.

Den nye utgaven fremstår i et mer brukervennlig webgrensesnitt, på en stabil teknisk plattform og med mer ytelse og kapasitet enn tidligere. Vi har i tillegg innført søkemotoren ElasticSearch. Åpne data-tjenestene tilbyr enkle og avanserte søk både for mennesker og maskiner, og inneholder et utvalg av informasjonselementer fra Enhetsregisteret. Eksempel på et avansert søk kan være å finne ut hvor mange næringsdrivende som driver i en gitt bransje i en valgt kommune. Tjenestene inneholder to datasett fra Enhetsregisteret, et for hovedenheter og organisasjonsledd og et for underenheter.

Det er mulig å laste ned søkeresultatet og komplett datasett i maskinlesbare format. Dataene er gratis og fritt tilgjengelig for videre bruk, uten krav til brukerregistrering.

I den nye tjenesten kan du

  • finne slettede enheter ved søk på et organisasjonsnummer som er slettet
  • filtrere i søkeresultatet til et navnesøk ved hjelp av avansert søk
  • se kobling mellom hovedenheter og underenheter i webgrensesnittet
  • se oversikt antall treff i søkeresultatet
  • laste ned av søkeresultat og komplett datasett i JSON-format

Den nye tjenesten skal ikke erstatte den gamle åpne data-tjenesten fra Enhetsregisteret og begge vil fungere fremover. Den gamle tjenesten vil være et supplement for brukere som ønsker flere avanserte søkekriterier eller har behov for å laste ned komplett datasett i CSV-format.

Se den nye tjenesten.