Ny i næringslivet? Se opp for juks!

Sist oppdatert: 1. februar 2018 .

Ikke alle som tar kontakt med deg, har rent mel i posen. Derfor bør du selv også benytte åpenheten i registrene.

Den som innbyr til samarbeid eller vil selge deg tjenester, bør du i det minste finne i Enhetsregisteret med kontaktdata. Og før du forplikter deg i mer alvorlige forhold, bør du gjøre grundigere undersøkelser.

Det hender pågående selgere gir seg ut for å representere Brønnøysundregistrene og tilbyr tjenester mot betaling i vårt navn. Gjerne så snart registreringen er offentlig tilgjengelig og før du har fått tilbakemelding fra oss. Noen ber om fødselsnummer og kredittkortnummer, og du kan stå i fare for alvorlige svindelforsøk.

Vær klar over at Brønnøysundregistrene aldri tar kontakt for salg av tjenester og at vi aldri ville be deg om å oppgi kredittkortnummeret ditt. Er du i tvil om det er vi som har kontaktet deg, så spør oss på telefonnummer 75 00 75 00 før du handler.

Vil du lære mer om trygghet?

Den som møter pågående selgere i dag, kan i morgen bli utsatt for forsøk på fakturabedrageri, identitetstyveri eller annen kriminell aktivitet. Du finner gode råd om hvordan du kan beskytte deg mot dette, både hos Norsk Senter for Informasjonssikring og Næringslivets Sikkerhetsråd.

Lykke til som ny i næringslivet! De fleste vil deg vel.

Som registrert blir du tilgjengelig

Det er frivillig å registrere e-postadresse og telefonnummer i Enhetsregisteret, men du bør være oppmerksom på at kontaktopplysningene er tilgjengelige for alle og kan bli brukt til markedsføring og reklame.

Mye av formålet med registrering hos Brønnøysundregistrene er at samfunnet skal vite hvem som driver næringsvirksomhet. Som ny i næringslivet vil du trenge støttespillere og leverandører. En del av disse vil kontakte deg når registreringen blir kjent, som regel til nytte for begge parter.