Nynorsk

Jegeravgiftskort

Skal du drive jakt eller fangst i Norge må du ha gyldig jegeravgiftskort. Avgiften gjelder for hele landet og for jaktåret regnet fra og med 1. april til og med 31. mars. Jegeravgiftskortet kan også brukes til å dokumentere at du er registrert jeger ved søknad om erverv av våpen hos politiet og i butikken ved kjøp av ammunisjon.

Har du aldri jaktet før, må du først avlegge jegerprøven. Hvor du kan avlegge jegerprøven får du vite ved å kontakte eksamensansvarlig for jegerprøven i kommunen du tilhører. Dersom du består eksamen, blir du registrert som jeger i Jegerregisteret. To til fem dager etter registreringen vil du få tilsendt et jegeravgiftskort i posten.

Du kan både bestille og betale jegeravgiftskort ved hjelp av våre internettsider. Ved betaling med kredittkort kan du skrive ut en midlertidig kvittering som er gyldig i ti dager. Kvitteringen må tas med på jakt inntil du mottar en oblat eller et kvittert jegeravgiftskort i posten. I tillegg til jegeravgiftskortet vil du få tilsendt jegerinformasjon fra Miljødirektoratet.

Det er blitt et krav fra kortinnløserene at sikkerhetsløsningen 3D Secure benyttes ved betaling av jegeravgiften på vår internettside. 3D Secure er den sikkerhetsløsningen som Visa og Mastercard bruker for å identifisere kortholder ved kjøp over Internett. Du betaler med ditt kort på samme måte som tidligere, men hvis banken din bruker denne løsningen vil du få beskjed om å taste inn ditt passord for å gjennomføre betalingen.

Fant du det du lette etter?