Nynorsk

Alvorlig feil i Altinn

(20.03.2012) Siden klokken 18.34 tirsdag har altinn.no vært stengt.

Kriseledelsen

Kriseledelsen ved Brønnøysundregistrene satt tirsdag kveld i møte. Fra venstre kommunikasjonsdirektør ved Brønnøysundregistrene Mette Siri Brønmo, sikkerhetsansvarlig ved Brønnøysundregistrene Olav Melteig, avdelingsdirektør for Altinn, Kjersti Lauritzen, fungerende direktør ved Brønnøysundregistrene, Håkon Olderbakk, serviceleder Roy Horn og leder Altinn sentralforvaltning, Dan Remi Mørk. Foto: Brønnøysundregistrene

På grunn av en feil opplevde brukere tirsdag å se et skjermbilde som tilhørte en annen person enn seg selv. Tirsdag ettermiddag logget denne personen seg inn i Altinn. Når andre logget seg inn i Altinn, oppsto det oppstått en feil som gjorde at denne personens skjermbilde ble synlig for andre brukere, som fikk se fødselsnummer og navn. Men de kunne ikke se personens dokumenter, og kunne heller ikke utføre noe på vegne av personen. Eksponeringen av denne personen skjedde mellom kl 18.17-18.34. Altinn.no ble da tatt ned.

- Vi er i dialog med vedkommende som er berørt og har allerede vært i kontakt med Datatilsynet. Denne hendelsen er sterkt beklagelig, sier kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo.

– Altinn har tidligere vært forskånet for slike sikkerhetshendelser, og vi jobber nå for å få kontroll på situasjonen og sikre at lignende hendelser ikke skal forekomme.

Vi kan for øyeblikket ikke si hvor lang tid det vil ta før portalen kan åpnes igjen. Det jobbes nå med å få oversikt over omfanget og finne feil. Løsningen holdes nede til vi er sikre på at situasjonen er under kontroll, sier fungerende direktør Håkon Olderbakk.

 

Nyhetsarkiv

Fant du det du lette etter?